marzec 2022/23

PRACOWNIA KULINARNA

Gotowanie to wyśmienita zabawa!

       Klasa 1a miała okazję wziąć udział w projekcie „Poznajemy różne kraje i ich kulinarne obyczaje”. W ramach zajęć uczniowie próbowali przysmaków z różnych części świata - Szwecji, Czech, Holandii i Japonii. Pod czujnym okiem nauczyciela bezpieczne korzystali z urządzeń i narzędzi kuchennych. Wychowawczyni przedstawiła zasady savoir vivre przy stole. W ramach lekcji uczniowie poznali na czym polega praca kucharza. Zajęcia w tym projekcie uświadomiły wszystkim jak pożyteczne i przyjemne jest  spędzanie czasu przy wspólnym stole.

   W ramach wydarzenia „Z Teligą pod żaglami, witamy wiosnę” w Zakrzewie odbyły się obchody Międzynarodowego Dnia Gofra.

        W marcu w klasach drugich- podczas zajęć kulinarnych- przeprowadzono lekcję „Naleśniki  i sałata”.

    W ramach projektu „Kulinarne przygody” uczniowie siódmych klas zdobywali praktyczne umiejętności kulinarne, niezbędne w dorosłym życiu. Jak zawsze wielkim powodzeniem cieszyło się pieczenie gofrów. Podczas zajęć można było poznać różne pomysły na samodzielnie przygotowaną przekąskę.



FASCYNUJĄCY ŚWIAT LEGO

W marcu uczniowie klas drugich mogli poznawać interesujący świat LEGO. Zabawa tymi klockami pozwala dzieciom na rozwijanie wyobraźni i kreatywności, ponieważ daje im możliwość tworzenia własnych projektów i budowli. Dzieci mogą wymyślać własne pomysły i wcielać je w życie, co jest ważne dla ich rozwoju i pozwala im na ekspresję twórczą.

Ważne: Użytkowanie tej strony internetowej oznacza zgodę na używanie plików Cookie. Polityka Prywatności