Zdrowie na Talerzu
Utworzono: 08-12-2020
Szkolny Konkurs - ZDROWIE NA TALERZU
Szkolny Konkurs „Zdrowie na talerzu”, miał na celu: - propagowanie wśród uczniów zasad zdrowego i racjonalnego odżywiania się,
- rozbudzanie wyobraźni twórczej,
- rozwijanie zdolności plastyczno-technicznych oraz fotograficznych,
- kontynuację zagadnień realizowanych podczas „Tygodnia owocowo-warzywnego”.
Konkurs odbył się w dwóch kategoriach wiekowych:
- KLASY III - V - Zadaniem uczestników było wykonanie pracy plastycznej promującej zdrowe odżywianie, w tym codzienne spożywanie warzyw i owoców.
- KLASY VI – VIII - Zadaniem uczestników było ułożenie ciekawego, zdrowego przepisu kulinarnego, w którym głównymi składnikami są owoce lub warzywa, do przepisu należało dołączyć zdjęcie potrawy.
jak i przepisów zostały wysłane na czacie poprzez aplikację Teams do nauczycieli –
organizatorów konkursu.
Łącznie wpłynęło 39 prac konkursowych, spośród których komisja konkursowa w składzie: Hanna Kożyczkowska, Dorota Białk i Łukasz Łapczuk, przyznała następujące miejsca:
Kategoria I - klasy III – V SP:
- I miejsce – Maria Brzeska - kl. 3a
- II miejsce – Nikola Walkusz - kl. 4a
- III miejsce – ex aequo - Weronika Bistron - kl. 3a i Oliwia Pipiórka - kl. 3a
- Wyróżnienie - Zofia Plackowska - kl. 4b
Kategoria II - klasy VI – VIII SP:
- I miejsce – Natasza Mikołajczyk - kl. 6b
- II miejsce – Adam Kaczyński kl. - 8b
- III miejsce – Amelia Pipiórka- kl. 8b i Seweryn Potrykus - kl. 7a
GRATULUJEMY !