Zdrowie na Talerzu

Utworzono: 08-12-2020
Szkolny Konkurs - ZDROWIE NA TALERZU
 
Szkolny Konkurs „Zdrowie na talerzu”, miał na celu:  
- propagowanie wśród uczniów zasad zdrowego i racjonalnego odżywiania się,
- rozbudzanie wyobraźni twórczej,
- rozwijanie zdolności plastyczno-technicznych oraz fotograficznych,
- kontynuację zagadnień realizowanych podczas „Tygodnia owocowo-warzywnego”. 
  Konkurs odbył się w dwóch kategoriach wiekowych:
  • KLASY III - V - Zadaniem uczestników było wykonanie pracy plastycznej promującej zdrowe odżywianie, w tym codzienne spożywanie warzyw i owoców.
  • KLASY VI – VIII - Zadaniem uczestników było ułożenie ciekawego, zdrowego przepisu kulinarnego, w którym głównymi składnikami są owoce lub warzywa, do przepisu należało dołączyć zdjęcie potrawy.
Konkurs przeprowadzony był całkowicie online - zdjęcia, zarówno pracy plastycznej,
 jak i przepisów zostały wysłane na czacie poprzez aplikację Teams do nauczycieli –
 organizatorów konkursu.
 Łącznie wpłynęło 39 prac konkursowych, spośród których komisja konkursowa w składzie: Hanna Kożyczkowska, Dorota Białk i Łukasz Łapczuk,  przyznała następujące miejsca:
 Kategoria I - klasy III – V SP:
  • I miejsce – Maria Brzeska - kl. 3a
  • II miejsce – Nikola Walkusz - kl. 4a
  • III miejsce – ex aequo - Weronika Bistron - kl. 3a i Oliwia Pipiórka - kl. 3a
  • Wyróżnienie - Zofia Plackowska - kl. 4b
 
   Kategoria II - klasy VI – VIII SP:
  • I miejsce – Natasza Mikołajczyk - kl. 6b
  • II miejsce – Adam Kaczyński kl. - 8b
  • III miejsce – Amelia Pipiórka- kl. 8b i Seweryn Potrykus - kl. 7a
GRATULUJEMY !

Przepisy (kliknij w link, aby przeczytać):
Zdrowie na talerzu
Amelia P
Seweryn Potrykus - 7 a